İsrail'in savaş ilan ettiği Gazze'de son durum

İsrail'in savaş ilan ettiği Gazze'de son durum

Filistinli grupların başlattığı saldırının ardından İsrail savaş uçakları Gazze'yi bombalamaya başladı.

Dün sabah saatlerinde Filistinli grupların İsrail'e yönelik başlattığı saldırıdan saatler sonra İsrail savaş uçakları Gazze'ye yönelik saldırılar gerçekleştirmeye başladı.

Saldırının başında hiçbir refleks göstermeyen İsrail ordusu saatler sonra Gazze'deki sivil yerleşimleri bombalamaya başlamıştı.

İsrail ordu sözcüsünün açıklamasında savaş uçaklarının abluka altındaki Gazze'ye dünden bu yana 500 saldırı gerçekleştirdiği ve 400 Hamas mensubunun bu saldırılarda öldürüldüğünü ileri sürdü.

Ancak saha kaynakları ölenlerin aralarında sivillerin de olduğunu aktarıyor.

Ayrıca ordu sözcüsü Gazze'ye yönelik geniş çaplı bir saldırıya başlayacaklarını da ifade etti.

Elektrikler kesildi, akaryakıt girişi durduruldu

Öte yandan İsrail, Hamas'ın dün başlattığı "Aksa Tufanı" saldırının ardından, Gazze'ye akaryakıt ve diğer malların girişini durdurma kararı aldı.

Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamaya dayandırdığı haberde, İsrail Güvenlik Kabinesinin düzenlediği toplantıda bir dizi karar alındığı belirtildi.

Alınan kararların, Hamas ve İslami Cihad'ın uzun yıllar boyunca bir daha İsrail vatandaşlarını tehdit etmemesi ve onlara zarar vermemesi için elindeki askeri gücün yok edilmesini amaçladığı da ifade edildi.

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz daha önce abluka altındaki Gazze Şeridi'ne sağlanan elektriğin kesilmesi talimatı vermişti.

Kaynak: Ajanslar, Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.