İsrail'in Şifa Hastanesi'ne yönelik ablukası sürüyor

İsrail'in Şifa Hastanesi'ne yönelik ablukası sürüyor

İsrail ordusu Gazze şehrinde bulunan Şifa Hastanesi ve çevresini kuşatma altında tutmaya devam ediyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi kuzeyindeki Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırıları sürüyor.

Hastaneye baskın düzenleyen ve bölgede bulunan sivillere yönelik katliamlar gerçekleştiren İsrail askerleri halen hastaneyi kuşatma altında tutuyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre saldırıda şimdiye kadar 170 kişi öldürülürken 800 kişi de alıkonuldu. İsrail ordusu öldürülen ve alıkonulan kişilerin "Hamas mensupları" olduğunu iddia ediyor. Ancak bölge kaynakları bunların çoğunun siviller olduğunu ve aralarında çok sayıda doktorun da bulunduğunu vurguluyor.

Bölgede çatışmalar yer yer devam ederken hastanenin tamamen abluka altında olduğu belirtiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus hastaneye erişilemediğini ifade ederken, hastanede bulunan doktor ve hastalar için durumun kötüye gittiğini kaydetti.

Hastanedeki doktorlar ve bölge sakinleri, insanların hastanenin odalarına ya da bölgedeki evlere sığınmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Görgü tanıkları, sığındıkları yerlerden dışarı çıkmaları halinde vurulacaklarından ya da tutuklanacaklarından korktuklarını söyledi. Bölgeye yiyecek ve su ulaşması da engelleniyor.

İsrail ordusu ise hastanede bulunan kişileri, bölgeyi tahliye etmedikleri takdirde hastaneyi bombalayarak yıkmakla tehdit ediyor.

Hastanedeki yaralı ve hastalar arasında abluka sebebiyle can kayıpları yaşandığı ifade edilirken bölgeye erişim sağlanamıyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.