İsrailli bakan Gazze planını açıkladı: "Hamas üyelerini sürgüne gönderelim"

İsrailli bakan Gazze planını açıkladı: "Hamas üyelerini sürgüne gönderelim"

İsrailli Bakan Gideon Sa'ar, Gazze Şeridi'nde uygulanmak üzere bir plan ileri sürdü.

İsrail'in savaş kabinesinde sandalyesiz bir bakan olan ve yeni kurulan Yeni Umut - Birleşik Sağ partisinin liderliğini yapan Gideon Sa'ar, Gazze'deki savaşın sona erdirilmesine yönelik planını açıkladı.

Sosyal medyada yaptığı açıklamada Sa'ar, savaşı sona erdirmek için Refah başta olmak üzere Gazze'de kalan Hamas üyelerinin teslim olması ve sürgün edilmesi fikrini ileri sürdü.

Sa'ar, Hamas üyelerinin Katar, Suriye, Türkiye ve İran gibi ülkelere sürgün edilebileceğini belirtti. İsrailli bakan, söz konusu planı Eylül 1982'de Filistin Kurtuluş Örgütü üyelerinin Beyrut'tan çıkarılarak sürgün edilmesi sürecine benzetti.

Planın esir takasını da içereceğini kaydeden Sa'ar, İsrail cezaevlerinde bulunan Hamas mensuplarının da sürgüne gönderilebileceğini kaydetti.

Bakan Sa'ar, uluslararası toplumun da plan içerisine dahil edilebileceğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Savaşın devam etmesinden ve genel olarak Filistinliler arasında, özel olarak da Refah'ta yaşanan sivil kayıplardan endişe duyan uluslararası topluma, savaşı sona erdirecek ve yaşanan insani acıları azaltacak düzenli bir yaklaşım sunulacak."

Söz konusu planın İsrail yönetimi içerisinde başka bir destekçisi olmadığı düşünülüyor. Ancak planın ilerleyen süreçte İsrail yönetimi tarafından değerlendirilmesinin mümkün olduğu kaydediliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.