İsrailli Bakan: Gazze savaşına dair bildiklerimi Al Jazeera'den öğrendim

İsrailli Bakan: Gazze savaşına dair bildiklerimi Al Jazeera'den öğrendim

İsrail Adalet Bakanı, Gazze'de yaşanan savaşa dair bildiklerini yasaklanan Al Jazeera'den öğrendiğini söyledi.

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin, Gazze'deki savaşla ilgili olarak "bildiklerinin çoğunu" kısa bir süre önce İsrail'de yasaklanan Al Jazeera'dan öğrendiğini söyledi.

Haaretz'in Çarşamba günü Israel Hayom muhabirine dayandırdığı habere göre Yariv Levin rehinelerin ailelerine kendisine "hiçbir şey söylenmediğini", savaşın yönetimi ve müzakerelerle ilgili olarak kendisiyle "hiçbir bilgi paylaşılmadığını" belirtti.

Levin yakın zamanda yapılan bir toplantıda rehinelerin ailelerine, Arapça bildiği için savaşa dair bildiklerinin çoğunu Al Jazeera'yi izleyerek öğrendiğini söyledi.

İsrail'deki Al Jazeera ofisleri, Gazze'ye dair yayınları nedeniyle İsrail tarafından tamamen kapatılmıştı.

Al Jazeera'nin kapatılmasının Gazze'de yaşanan savaşa dair bilgilerin önemli bir kısmının uluslararası basına ulaşmamasına yol açacağından endişe ediliyor.

Al Jazeera halihazırda Gazze ve Batı Şeria'dan güncel bilgi aktarımında bulunan en büyük uluslararası kanal niteliğindeydi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.