İsrailli general Gazze Şeridi'ndeki işgali genişleteceklerini açıkladı

İsrailli general Gazze Şeridi'ndeki işgali genişleteceklerini açıkladı

İsrail ordusu işgalin Gazze Şeridi güneyine doğru genişleyeceğini açıkladı.

İsrail'in zırhlı birliklerinin komutanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kendisinin ve diğer kara kuvvetlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki askeri görevlerini "başarmaya yakın olduklarını" ve Hamas'a karşı Filistin bölgesinin başka yerlerinde de operasyonlar yürüttüklerini belirtti.

İsrail Ordu Radyosu'na konuşan Tuğgeneral Hişam İbrahim, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki operasyonların "hedefine ulaştığını" şu sözlerle ifade etti: "Kara harekatını Gazze Şeridi'nin diğer bölgelerine doğru genişletmeye başlıyoruz ve tek bir hedefimiz var, Hamas terör örgütünü yok etmek."

Filistinli silahlı grupların 7 Ekim'den İsrail yerleşimlerine yönelik saldırısının ardından İsrail Gazze Şeridi'ne yönelik hiçbir hedef gözetmeyen amansız saldırılarına başlamıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre İsrail'in 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda ölenlerin sayısı yarısından fazlası kadın ve çocuklar olmak üzere 16.000'e yaklaştı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.