İsrailli general: Gazze'deki çatışmaların en zorlu günlerini geçiriyoruz

İsrailli general: Gazze'deki çatışmaların en zorlu günlerini geçiriyoruz

İsrail savaş uçakları gün boyunca Gazze Şeridi'nin farklı noktalarındaki sivil yerleşimleri bombalamayı sürdürdü.

Üst düzey bir İsrailli komutan tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordu güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik kara işgalinin başladığı günden bu yana "en zorlu günleri geçirdiği" ifade edildi.

İsrail savaş uçakları ise gün boyunca Gazze Şeridi'nin farklı noktalarındaki sivil yerleşimleri bombalamayı sürdürdü.

İsrail ordusu Güney Bölgesi Komutanı General Yaron Finkelman Salı günü yaptığı açıklamada, "Kara harekatının başlangıcından bu yana en yoğun çatışma gününü yaşıyoruz" dedi.

Finkelman, İsrail askerleirnin Gazze Şehri'nin kuzeyindeki Cebaliye ve şehrin doğusundaki Şucaiye'de Filistinli gruplarla çatıştığını ve akşam saatlerinde Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta ilerlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Finkelman açıklamasında, "Cebaliye'nin kalbindeyiz, Şucaiye'nin kalbindeyiz ve şimdi de Han Yunus'un kalbindeyiz" dedi.

Öte yandan Filistinli gruplar karadan ilerlemeye çalışan İsrail güçlerine karşı şiddetli bir direniş gösteriyor. Gazze Şeridi'nin kzueyindeki birçok bölge ve güneydeki Han Yunus'ta iki taraf arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarılıyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum