İsrailli hahambaşı Türkiye'deki depremden memnun: Dünyayı temizleyecek

İsrailli hahambaşı Türkiye'deki depremden memnun: Dünyayı temizleyecek

İsrail vatandaşı Yahudi haham Shmuel Eliyahu, Türkiye ve Suriye'de binlerce can kaybına yol açan depremden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

İsrailli Yahudi haham Shmuel Eliyahu, Kahramanmaraş merkezli deprem sebebiyle memnuniyetini dile getirdi.

İsrail'in kuzeyindeki Safid şehrinin baş hahamı olan ve aynı zamanda İsrail Hahambaşılık Konseyi üyelerinden olan Eliyahu, Olam Katan gazetesinde cuma günü yayınlanan yazısında, depremden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eliyahu, depremi "ilahi bir ceza" olarak niteledi.

Middle East Eye'ın aktardığı habere göre Eliyahu "Tanrı, çevremizde bizi işgal ederek denize dökmek isteyen tüm milletleri cezalandırıyor." ifadesini kullandı. Depremden etkilenen Suriye ve Lübnan'ı da hedef alan Eliyahu, bu ülkelerin başına gelenlerin tesadüf olmadığını ve bunların daha önce İsrail'i işgal etmeye çalıştıklarını söyledi.

Eliyahu Türkiye'deki depreme ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Tanrı'nın, her alanda bize çamur atan Türkiye'ye dair hesabı nedir bilmiyoruz. Ancak Tanrı'nın düşmanlarımız hakkındaki hükümlerinin ve yaptığı her şeyin dünyayı temizlemek, daha iyi hale getirmek için olduğunu biliyoruz."

Hahambaşı Eliyahu, İsrail'in Kudüs İşleri ve Miras Bakanı olan aşırı sağcı siyasetçi Amihai Ben-Eliyahu'nun babası.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum