İsrailli solcu milletvekili ülkesi aleyhine açılan soykırım davasına desteğini açıkladı

İsrailli solcu milletvekili ülkesi aleyhine açılan soykırım davasına desteğini açıkladı

İsrailli milletvekili Ofer Cassif, Güney Afrika'nın İsrail aleyhinde açtığı soykırım davasına yönelik desteğini açıkladı.

İsrailli Hadaş (Demokratik Görüş ve Eşitlik) partisi milletvekiki Ofer Cassif, Pazar günü Lahey'de İsrail aleyhine açılan davaya desteğini açıkladı.

Cassif açıklamasında, "Anayasal görevim İsrail toplumuna ve tüm sakinlerine yöneliktir. Etnik temizlik ve hatta fiili soykırım çağrısı yapan bir hükümete yönelik değil. Ülkeye ve halka zarar verenler, Güney Afrika'nın Lahey'e başvurmasına neden olanlardır, ben ve arkadaşlarım değil." ifadelerini kullandı.

Arapların da içerisinde yer aldığı sol parti Hadaş'ın milletvekili Cassif sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ahlaki bir toplum olarak varlığımız için mücadeleden vazgeçmeyeceğim. Gerçek vatanseverlik budur. İntikam savaşları ve yıkım çağrıları değil, gereksiz kan dökülmesi değil, sivillerin ve askerlerin beyhude savaşlarda kurban edilmesi değil."

Çok sayıda İsrailli milletvekili ise Cassif'i kınarken vekillikten istifa etmesini istedi.

İsrail meclisi Knesset de Cassif'i yorumu nedeniyle cezalandırmak için hızla harekete geçti.

Yasaya göre, 70 milletvekilinden toplanan imzaların Knesset komitesine sunulmasının ardından azil prosedürü başlayabilir. Cassif'in vekillikten azli için 90 milletvekilinin oyu gerekiyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum