İstanbul Valisi Gül: Sokak hayvanı diye bir şey yok, sevenler sahiplenecek

İstanbul Valisi Gül: Sokak hayvanı diye bir şey yok, sevenler sahiplenecek

İstanbul Valisi Davut Gül, sokak hayvanlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Davut Gül, "Sokak hayvanı diye bir şey yok. Hayvanların bir sahibinin olması lazım. ‘Ben çok seviyorum, dolayısıyla da sahipsiz olsun, mahallede dolaşsın, zaman zaman da insanlara zarar verebilir, hoş görelim’ deme lüksümüz yok." dedi.

İstanbul Valiliği'nin düzenlediği medya temsilcileri buluşmasında konuşan Gül şu ifadeleri kullandı:

"Hayvanların bir sahibinin olması lazım. ‘Ben çok seviyorum, dolayısıyla da sahipsiz olsun, mahallede dolaşsın, zaman zaman da insanlara zarar verebilir, hoş görelim’ deme lüksümüz yok. Belediyelere kanunen bir görev verilmiş. Belediyeler görevini yaptığında bu konuştuğumuz problemler ortadan kalkmış olur. Belediye görevin yapmazsa bu sefer vatandaşın yaşam kalitesi düşüyor, can kayıpları oluyor. Gaziantep’te şahit oldum yasaklı ırklardan birisi 4 yaşındaki bir çocuğun kafatasını yemişti. Bunu hayvanseverlikle karşılayacağımız bir mesele değil. Hayvanların birer sahibi olacak. Bunları sevenler de bunun sahiplenecekler. Onun dışındakileri de belediyeler görevini yapacak. Herkes görevini yaptığında sahipsiz hayvan problemi kalmamış olacak."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum