İstanbul'da binlerce kişi Gazze için yürüdü

İstanbul'da binlerce kişi Gazze için yürüdü

Fatih Camii'nden Saraçhane'ye yapılan yürüyüşte Gazze'ye destek sloganları atıldı.

İslami kuruluşların "Gazze İçin Ayağa Kalk!" çağrısıyla öğle namazında Fatih Camiinde bir araya gelen binlerce kişi buradan Saraçhane’ye yürüdü.

İslami Dayanışma Cemiyeti, İmam Buhari Vakfı, Medeniyet Derneği, Rahmet Derneği, Nebevi Nesil Vakfı, Okur-Der, Siyer Vakfı, Ümmetin Sesi Derneği, Endülüs Derneği, Erdem Vakfı, Gençlik Derneği ve Özgür-Der’in çağrısıyla düzenlenen eylemde Gazze için destek sloganları atılırken İsrail telin edildi.

Eylemde "Gazze İçin Ayaktayız!", "Şehitlerimiz Yolumuzun Aydınlığıdır!", "Siyonist Kuşatmayı Kıran Aksa Tufanına Bin Selam!", "Kudüs Ümmetin Kalbidir!", "Cihadsız Bir Toplum Varlığını Sürdüremez!", "Bütün Çocukları Öldürseniz de Elbet Bir Musa Sağ Kalacak!", "Aksa’ya Selam Direnişe Devam!", "Yalnız Allah’a Secde Eden Filistin Halkı Zalimlere Boyun Eğmeyecek!" pankartları taşınırken "İsrail Gazze’de ABD Desteğiyle İnsanlığı Katlediyor!", "Hamas Filistin Halkının İradesidir. Teslim Alınamaz!", "Çocuk Katili İsrail Suç Ortağı ABD!" dövizleri tutuldu.

Yürüyüş ve eylem sırasında "Yaşasın Küresel İntifada!", "İsrail’le İlişki Meşru Değildir!", "İstanbul’dan Gazze’ye Direnişe Bin Selam!", "Müslüman Zillete Boyun Eğmez!", "Aksa Tufanı İsrail’i Boğacak!" sloganları atıldı ve tekbirler getirildi.

g-i-1.jpeg

g-i-2.jpeg

g-i-3.jpeg

g-i-4.jpeg

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.