İstanbul'da "Gazze İçin Duaya" etkinliği düzenlendi

İstanbul'da "Gazze İçin Duaya" etkinliği düzenlendi

İstanbul'da sivil toplum kuruluşlarınca ortaklaşa düzenlenen etkinlikte İsrail'in Gazze'deki katliamları protesto edildi.

Özgür-Der, İmam Buhari Eğitim ve Araştırma Vakfı ve Siyer Vakfının da aralarında olduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "Gazze İçin Duaya" etkinliği dün yatsı namazına müteakiben Fatih Camii'nde düzenlendi.

Katılımın oldukça fazla olduğu etkinlikte Gazze için dualar edilirken, İsrail'in bölgede sivillere yönelik katliamları lanetlendi.

Etkinlikte açıklama yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Gazze'de yaşanan insanlık dramına karşı sessiz kalmanın mümkün olmadığını" söyledi.

Kaya şu ifadeleri kullandı:

"Gazze'de zalimlerin vahşice saldırılarına rağmen direnişten bir an bile geri adım atmayan Müslümanları selamlıyoruz. Gazze'de Siyonist katillerin vahşi saldırılarıyla çoluk çocuk demeden giriştikleri katliamlar bu alçakların nasıl zalimler olduğunu tekrar bütün dünya  hatırlattı. Güya Hamas'la savaşma iddiasındaki işgalciler aşevi, cami, hastane ve kilise vuruyor. Allah'ın laneti Siyonistlerin üstüne olsun. Aynı zamanda dünyanın bütün zalimleri Siyonistlere kol kanat geriyor. Yakarışımızı Rabbimize ulaştırmak için buradayız. Zalimlere lanet ediyoruz.

"Gazze'ye baktığımızda sadece Siyonistlerin katliamlarını görmüyoruz. Aynı zamanda Allah'ın yardımıyla vahşete karşı dimdik ayakta duran bir direniş iradesi de görüyoruz. Bizler bu sebeple Kassam ile gurur duyuyoruz. Onlardan direnişi öğreniyoruz. Hepimizi kendine getiren bu direniş örneği sebebiyle onlara teşekkür ediyoruz. Hamas'ın direniş iradesini verilen desteği kırmak için spekülasyon ve komplo teorileriyle Müslümanların aklı bulandırılmaya çalışılıyor. Ancak Filistin’in sadece direnerek özgürleşebileceğini Aksa Tufanı bir kere daha herkese hatırlattı."

fatih.jpg

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Türkiye sorumlusu Musa Akkari etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Cihad ruhuyla burada toplanan Müslümanları selamlıyorum. Hamas on ay önce operasyonunu duyurmuştu. Ancak yine de Siyonistlerin elinden hiçbir şey gelmedi. 10 yıldır Mescid-i Aksa ramazan ayında kapalı. Aslında 10 yıldır Aksa'da devam eden aktif bir direniş söz konusuydu. Aksa Tufanı ile bu direniş şahlandı ve düşmana gereken dersi verdi. Mescid-i Aksa ile Gazze 80 km. Hamas bir operasyonu ile 40 km yol aldı. Eğer yeterli destek olursa önümüzde Mescid-i Aksa var Allah'ın izniyle."

Akkari konuşmasında esir alınan 5 yüksek rütbeli İsrail askerinden de bahsetti. Ardından, "Filistin'de katledilen çocukların kanıyla büyüyen direniş sayesinde Fatih Camiinde cemaatle kılınan namaz gibi inşallah Mescid-i Aksa'da da birlikte namaz kılacaklarını" kaydetti.

 Fatih Camii'ndeki etkinlik İslami Dayanışma Cemiyeti, İmam Buhari Eğitim ve Araştırma Vakfı, Medeniyet Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Nebevi Nesil Eğitim ve Araştırma Vakfı, Okur-Der, Rahmet-Der, Siyer Vakfı, Ümmetin Sesi Derneği, İlim ve Davet Derneği, Erdem Vakfı, Gençlik Derneği ve Özgür-Der tarafından düzenlendi.

Kaynak: Mepa News, Haksöz Haber

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum