İsveç resmen NATO'ya katıldı

İsveç resmen NATO'ya katıldı

İsveç'in NATO'ya katılımı resmiyet kazandı ve ülke NATO'nun 32'nci üyesi oldu.

İsveç NATO askeri ittifakına resmen katıldı.

Türkiye ve Macaristan'ın onaylarının ardından resmi sürecin işlemesi neticesinde İsveç, askeri ittifakın 32'nci üyesi oldu.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Washington'da yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Birlik ve dayanışma, bir NATO üyesi olarak İsveç'in yol göstericisi olacaktır. Yükleri, sorumlulukları ve riskleri müttefiklerimizle paylaşacağız" dedi.

Kristersson sosyal medyada yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

"İsveç artık bir NATO üyesidir. Bizi 32. üye olarak karşıladığınız için tüm Müttefiklere teşekkür ederim. Birlik, dayanışma ve yük paylaşımı için çaba göstereceğiz ve Washington Antlaşması değerlerine tam olarak bağlı kalacağız: Özgürlük, demokrasi, bireysel özgürlük ve hukukun üstünlüğü... Birlikte daha güçlüyüz."

Blinken İsveç'in katılım belgelerini alırken "Bu İsveç için, ittifakımız için ve transatlantik ilişkiler için tarihi bir an" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Artık resmileşti. İsveç NATO'nun 32. üyesi oldu ve masamızda hak ettiği yeri aldı. İsveç'in katılımı NATO'yu daha güçlü, İsveç'i daha güvenli ve tüm İttifak'ı daha güvende kılacaktır. Pazartesi günü NATO karargâhında bayraklarını göndere çekmeyi sabırsızlıkla bekliyorum."

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.