İsveç Türkiye'nin NATO onayından umutlu

İsveç Türkiye'nin NATO onayından umutlu

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, ülkesinin olası NATO üyeliği hakkında açıklama yaptı.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, Türkiye’nin ülkesinin NATO üyeliğini TBMM’nin açılacağı Ekim ayında onaylayacağından umutlu olduğunu söyledi.

VOA Türkçe'nin haberine göre, Billstrom gazetecilere yaptığı açıklamada, "İsveç hükümeti yaz boyunca, o zaman ortaya konan kartların şu anda da geçerli olduğu ve Vilnius'ta yapılan açıklamanın hala geçerli olduğu dışında herhangi bir sinyal almadı" dedi.

İsveç, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından NATO üyesi olmak için başvurmuş, ancak NATO üyesi Türkiye güvenlik iş birliği konusundaki endişelerini gerekçe göstererek üyeliğe yeşil ışık yakmamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında Vilnius'ta düzenlenen NATO zirvesinin ardından İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanmasını Ekim ayında yaz tatilinin ardından yeniden toplanacak olan TBMM'de görüşüleceğini söylemişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.