İsveç'teki saldırgan yeniden Kur'an-ı Kerim yakacağını açıkladı

İsveç'teki saldırgan yeniden Kur'an-ı Kerim yakacağını açıkladı

İsveç'in başkenti Stockholm'deki bir caminin önünde Kur'an'ı yakan Iraklı sığınmacı Salvan Momika, önümüzdeki günlerde yeniden benzer bir eylem düzenlemeyi planladığını açıkladı.

Expressen gazetesine konuşan Momika, düzenlediği eylemin tepkilere yol açacağını bildiğini, buna rağmen önümüzdeki on gün zarfında yeniden Kur'an ve Irak bayrağı yakmayı planladığını, bu sefer de eylemi Stockholm'deki Irak Büyükelçiliği binası önünde yapacağını belirtti.

Momika, Kurban Bayramı'nın ilk gününde Stockholm'deki bir cami önünde, resmi makamların yapılmasına müsaade ettiği bir eylem çerçevesinde, yüz kadar izleyicinin gözleri önünde Müslümanların kutsal kitabı olan Kur'an'ı çiğnemiş, İsveç bayrağı sallamış, daha sonra elindeki Kur'an'ın sayfaları arasına domuz pastırması dilimleri koymuş, akabinde de elindeki Kur'an'dan birkaç sayfayı tutuşturarak yakmıştı. Momika, eylemi öncesinde İsveç makamlarından, yaptığı protestonun düşünce özgürlüğü kapsamına girdiği talebiyle müsaade almayı başarmıştı.

Hem İsveç hem de uluslararası toplumda büyük tepkiye neden olan eylem sonrasında İsveç polisi de "etnik bir gruba yönelik kışkırtma" suçuyla soruşturma başlatıldığını açıkladı. 37 yaşındaki eylemci ise yaptığının nefret suçu veya bir gruba yönelik kışkırtma olmadığını savunuyor.

Kaynak: DW Türkçe

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.