Japonya Ortadoğu'ya 270 asker gönderiyor

Japonya Ortadoğu'ya 270 asker gönderiyor

Japonya, Ortadoğu'daki ticari gemilerini korumak için bölgeye 270 asker göndermeyi planlıyor.

Japonya’da yayın yapan ekonomi gazetesi Nihon Keizai Shinbun’a göre, Tokyo hükümetinin ülkeye malzeme taşıyan gemileri korumak için Ortadoğu’ya yaklaşık 270 denizci göndermeyi planladığı aktarıldı. Reuters’in haberine göre bu, araştırma ve bilgi toplama kuvvetlerinin konuşlandırılmasını sağlayan bir yasa kapsamında gerçekleşiyor.

ABD ve İran arasındaki gerilime rağmen Tahran ile ilişkilerini sürdüren Japonya, bölgedeki ticari gemilerini korumak için ABD ittifakına katılmayacağını belirtti.

Küresel emtia ticareti bu yıl, uluslararası ticaret gemilerine yapılan saldırılardan etkilendi. Japonya, saldırılarla ilgisi olmadığını belirten İran’a karşı ittifaka girmeyi kabul etmemesi nedeniyle Batılı müttefikleri tarafından kınanmıştı.

Tahran ve Washington arasındaki gerginlik, ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz yıl ülkesinin 2015 yılında İran ve 6 büyük ülke arasında imzalanan nükleer anlaşmadan çekildiğini açıklaması ve İran ekonomisini felç eden yaptırımlar uygulamaya başlamasından bu yana artmaya devam ediyor.

Japonya, ABD yaptırımları nedeniyle İran’dan petrol almayı durdururken, ülkenin petrol ithalatının büyük bölümünü karşılayan Ortadoğu’nun istikrara kavuşması gerektiğinin altını çizmişti.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe iki taraf arasındaki gerilimi hafifletmek için çalışırken, Tokyo’nun bu girişimlerinde herhangi bir ilerleme kaydedilemedi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.