Kadirov'un paramiliter güçleri Rus ordusu komutasına giriyor

Kadirov'un paramiliter güçleri Rus ordusu komutasına giriyor

Rusya Savunma Bakanlığı ile Kadirov'a yakın paramiliter grup "Akhmat", arasında "gönüllü askerler"in Rusya'ya bağlı şekilde hareket etmesini öngören bir sözleşme imzalandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Wagner'in Ukrayna işgalinde Moskova'ya bağlı kalınmasını öngören sözleşmeyi imzalamayı reddetmesinin ardından Rus yanlısı Çeçen lider Ramazan Kadirov'a yakın paramiliter grupla anlaştı.

Düzenli ordu dışındaki birimlerin, paramiliter güçlerin ve gönüllülerin 1 Temmuz'a kadar imzalaması gereken sözleşmeye göre, Ukrayna işgalinde yer alan savaşçıların Rus düzenli ordusu komutasınabağlı bir şekilde hareket etmesi talep ediliyor.

Paramiliter güçler, Rusya'ya bağlı bir şekilde hareket etmeleri karşılığında düzenli ordunun yararlandığı haklardan istifade edebilecek.

Rusya Savunma Bakanlığı ile bir süredir çeşitli ihtilaflar yaşayan Wagner lideri Yevgeny Prigozhin ise bakanlıkla herhangi bir sözleşme imzalamayacaklarını açıklamıştı. Prigozhin, Wagner'in aylarca Ukrayna ordusu ile çatıştığı Bahmut kentindeki savaşta, Rusya'yı kendilerine yeterli mühimmat desteği vermemekle suçlamıştı.

Kadirov'a yakın paramiliter grup "Akhmat", pazartesi günü Rusya Savunma Bakanlığıyla söz konusu sözleşmeyi imzaladı.

İsmini Ramazan Kadirov'un babası Ahmet Kadirov'dan alan "Akhmat"ın komutanı Apty Alaudinov, sözleşmeyi imzalamasının ardından yaptığı açıklamada, paramiliter örgütün "15 ayda Ukrayna'ya on binlerce gönüllüyü hazırlayıp gönderdiğini" söyledi.

Moskova'dan cuma günü yapılan açıklamada "Akhmat" güçlerinin Donetsk'in Maryinka köyü yakınlarında Ukrayna ordusuyla çatıştığı duyurulmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.