Katar: Gazze'de yeni bir ateşkes için görüşmeler devam ediyor

Katar: Gazze'de yeni bir ateşkes için görüşmeler devam ediyor

Katar ayrıca Gazze Şeridi'ndeki şiddetin durdurulması için acilen uluslararası eylem çağrısında bulundu.

Katar Dışişleri Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, Cuma sabahı sona eren ateşkesin yenilenmesi için İsrail ve Filistin taraflarıyla görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada İsrail'in Cuma günü erken saatlerde yeniden başlayan Gazze bombardımanının arabuluculuk çabalarını zorlaştırdığı belirtildi.

Bakanlık ayrıca Gazze Şeridi'ndeki şiddetin durdurulması için acilen uluslararası eylem çağrısında bulundu.

Bakanlık "sivilleri hedef alan her türlü eylemi, toplu cezalandırma uygulamasını ve kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan vatandaşları zorla yerlerinden etme girişimlerini kınadığını ve acil ateşkes talebini" yineledi.

Katar, Mısır ve ABD'nin desteğiyle Gazze'de iki kez uzatıldıktan sonra toplam yedi gün süren ateşkesi tekrar tekrar uzatmak için yoğun müzakereler yürütüyor.

Anlaşma, Hamas'ın her gün 10 rehineyi serbest bırakması halinde devam edecek şekilde tasarlanmıştı.

Ancak ateşkesin Cuma sabahı sona ermesinin ardından İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne yönelik hedef gözetmeyen bombardımanlarına yeniden başladı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik sabah saatlerinde başlayan saldırıları nedeniyle şu ana dek en az 70 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail saldırılarında ölen ve yaralananların tamamı sivillerden oluşuyor.

Ateşkes süresince 240 Filistinli mahkuma karşılık 80 İsrailli rehine serbest bırakılmıştı.

Hamas ve diğer ülkeler arasında ayrı bir anlaşma çerçevesinde yürütülen müzakereler sonucunda çoğu Taylandlı olmak üzere 20'den fazla yabancı uyruklu kişi de serbest bırakıldı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanlarında yarısından fazlasını kadın ve çocukların oluşturduğu en az 15.000 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum