Katar'dan Esed rejiminin Arap Birliği'ne dönüşüyle ilgili açıklama

Katar'dan Esed rejiminin Arap Birliği'ne dönüşüyle ilgili açıklama

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, son zamanlarda Esed rejiminin Arap Birliği'ne dahil edilme sürecine sokulduğu iddialarına yanıt verdi.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Esed rejiminin Arap Birliği'ne geri dönüşüne dair söylentilerin spekülasyondan ibaret olduğunu söyledi.

Katar Haber Ajansı'na konuşan Al Sani'nin Esed rejiminin Arap Birliği'ne geri dönüşüne dair söylentilerin spekülasyondan ibaret olduğuna dair açıklamayı bugün Suudi Arabistan'da rejimin Arap Birliği'ne geri dönüşünün görüşülmesi üzerine düzenlenecek bölgesel zirve öncesinde yaptı.

"Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşü hakkındaki söylentiler spekülasyondur ve (bu konu hakkındaki) karar Suriye halkına aittir." diyen Al Sani, "Katar'ın pozisyonu açıktır, Suriye'nin üyeliğini askıya almada sebepler vardı ve bu sebepler hala mevcut." ifadelerini kullandı.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'nin de bugün Suudi Arabistan'da düzenlenecek "Esed rejiminin Arap Birliği'ne geri dönüşü" görüşmelerine katılacağı belirtiliyordu.

Wall Street Journal'in Arap yetkililere dayandırdığı haberde, Katar'ın, Suudi Arabistan'ın Esed rejimini Arap Birliği'ne yeniden dahil etme girişimlerine karşı çıktığı belirtilmişti.

Esed rejiminin Arap Birliği'ne dönmesini istemeyen Katar dahil bazı Arap ülkeleri, rejimin yeniden birliğe kabul edilmesinden önce Suriye'deki muhaliflerle angaje olmasını istiyor.

Bazı ülkelerin Esed rejiimden, ülkelerine geri dönen Suriyelilerin güvenliğinin sağlanması için ortak Arap gücü askeri birliklerini ülkeye kabul etmesini, yayılan uyuşturucu ticaretini engellemesini ve İran'ın Suriye'de artan varlığını durdurması için daha fazla çabalamasını talep ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.