Kazakistan'daki Afganistan Büyükelçiliği İslam Emirliği'ne devredildi

Kazakistan'daki Afganistan Büyükelçiliği İslam Emirliği'ne devredildi

Kazakistan'ın başkent Astana'daki Afganistan Büyükelçiliği'nin İslam Emirliği yönetimi temsilcilerine devredildiği bildirildi.

Kazakistan, başkent Astana'daki Afganistan Büyükelçiliğini Taliban'a devretme kararı aldı.

Kazakistan'ın Çin'in ara buluculuk girişimleriyle söz konusu büyükelçiliği Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine devretmeyi kabul ettiği bildirildi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aibek Smadiyarov, büyükelçiliğin İslam Emirliği yönetimine devredilmesinin Taliban'ı resmen tanınması anlamına gelmediğini, tanıma sürecinin yalnızca Birleşmiş Milletler'le uyumlu bir şekilde sağlanacağını vurguladı.

Kazakistan'la karşılıklı angajmana dayalı olumlu ilişkiler içerisinde olan Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin 2022 yılında bu ülkeyle ticaret hacmini 1 milyar dolara kadar yükselttiği biliniyor.

İslam Emirliği yönetiminin tanınması BM'de görüşülebilir

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Amina Mohammed, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin tanınması meselesinin görüşüleceği bir toplantı planladıklarını açıkladı.

Amina Mohammed, pazartesi günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin tanınması konulu bir toplantının gerçekleşmesini planladıklarını ifade ederken Taliban yetkilileriyle angajman kurulması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.