Kıbrıs'ta BM güçleriyle yaşanan arbedede 8 Türk polisi yaralandı

Kıbrıs'ta BM güçleriyle yaşanan arbedede 8 Türk polisi yaralandı

Pile-Yiğitler yolu yapımı esnasında BM Barış Gücü askerleriyle yaşanan arbedede 8 KKTC polisinin yaralandığı açıklandı.

Kıbrıs'ı ikiye bölen Yeşil Hat üzerindeki Pile-Yiğitler yolu yapımı sırasında Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askerleri ile çıkan arbedelerde 8 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) polisinin yaralandığı bildirildi.

Polis Genel Müdürlüğünden BM tarafından engellenmeye çalışılan Pile-Yiğitler Yolu Projesi hakkında dün yapılan açıklamada, "Bugün saat 09.00 sıralarında, Çayhan düzlüğü ağıllar bölgesinde, mevcut Pile-Yiğitler yolunun genişletilmesi ve iyileştirilmesi kapsamında yürütülen yol yapım çalışmaları sırasında, KKTC Polis Genel Müdürlüğü tarafından alınan güvenlik tedbirlerine uymayıp, yol yapım çalışmalarını engellemek maksadıyla, BM Barış Gücü askerleri kendilerine ait araçları yol içerisine kasten park ederek söz konusu bölgeye geçişi tıkamak suretiyle, iş araçlarının yol yapım çalışmalarına engel olmuşlardır." denildi.

BM Barış Gücü askerlerinin uyarılara rağmen bölgeyi boşaltmakta direndiği vurgulandı.

Daha sonra KKTC polisi ile BM güçleri arasında yaşanan arbede sonrasında toplam 15 KKTC Polis Genel Müdürlüğü personelinin Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne başvurduğu belirtildi.

Açıklamada, hastaneye başvuran 15 polis mensubundan 8'inin darp edildiğinin tespit edildiği, yaralanan polislerin yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiği kaydedildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.