Kosova'daki NATO misyonunda komuta Türkiye'de

Kosova'daki NATO misyonunda komuta Türkiye'de

KFOR Komutanı Tümgeneral Angelo Michele Ristuccia. misyonun komutasını Tümgeneral Özkan Ulutaş'a devretti.

NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü'nün (KFOR) komutası Tümgeneral Özkan Ulutaş'a devredildi.

KFOR Komutanı Tümgeneral Angelo Michele Ristuccia, misyonunun komutasını Priştine'de düzenlenen bir törenle Tümgeneral Özkan Ulutaş'a devretti.

NATO'nun Napoli'deki Mütteffik Müşterek Kuvvetler Komutanı Amiral Stuart Benjamin Munsch'un başkanlık ettiği törene Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral İrfan Özsert, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı'nın yanı sıra çok sayıda sivil, askeri ve diplomatik yetkili katıldı.

Ristuccia, törende yaptığı veda konuşmasında, "Şimdi, KFOR komutasından ayrılırken, hala söyleyecek çok az şeyim olduğuna inanıyorum; çünkü bu dönemdeki eylemlerimiz, kurumsal olarak yargılama yetkisine güvenilen müttefikler ve katkıda bulunan ülkeler tarafından üstlerimce, emir-komuta zincirimce takdir edilmektedir ve takdir edilecektir." ifadelerini kullandı.

10 Ekim 2024'e kadar görev yapacak KFOR'un 28'inci komutanı Tümgeneral Ulutaş ise bu misyonun ilk Türk komutanı olarak üstlendiği sorumluluğun öneminin bilincinde olduğunu söyledi.

Kaynak: Euronews

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.