Kuzey Kore nükleer denizaltısını tanıttı

Kuzey Kore nükleer denizaltısını tanıttı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un nükleer silah taşıyabileceğini öne sürdüğü yeni bir denizaltıyı törenle tanıttı.

Devlet denetimindeki medyada çıkan bir haberde denizaltının ülkenin nükleer caydırıcılık kapasitesinde "büyük sıçrama ve genişleme" anlamına geldiği yorumu yapıldı.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, nükleer saldırı amaçlı bir denizaltı, uzun süredir Kuzey Kore'nin inşa etmeyi hedeflediği silahlar listesindeydi ve Kim nükleer programının çok önemli bir parçasını oluşturacak bu denizaltının geliştirilmesi üzerinde yıllardır çalışıyordu.

Medyaya dağıtılan fotoğraflarda Kim Jong-un, bir tersanede çevresinde deniz subaylarıyla birlikte nükleer füze atma kapasitesine sahip olduğu söylenen dev bir denizaltının yanında duruyor.

Denizaltıların yerinin tespiti su altındayken çok zor olduğundan bu tür bir silahın geliştirilmiş olması Pyongyang'a, karadaki donanımı vurulmuş bile olsa, denizde düşmanlarını vurma konusunda üstünlük sağlayabilir.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.