Lavrov: Filistin'de çatışmanın esas sebebi İsrail'in tek taraflı adımları

Lavrov: Filistin'de çatışmanın esas sebebi İsrail'in tek taraflı adımları

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistinliler ile İsrail arasında artan gerilime değindi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin'de işgal altındaki topraklarda şiddetin meydana gelmesinin asıl sebebinin İsrail'in tek taraflı tutumu olduğunu söyledi.

Middle East Monitor'un uluslararası haber ajanslarına dayandırdığı habere göre, Lavrov, dün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Filistin konulu toplantısında, şiddetin baş göstermesinin temel nedeninin İsrail'in sahada gerçekleri değiştirmek ve bunları sürdürmek için attığı tek taraflı adımlar olduğunu belirtti.

"İşgal altındaki bölgelerde Yahudi yerleşim yerlerinin genişletilmesini, Filistinlilere ait evlerin yıkılmasını, arazilere el konulmasını ve toplu gözaltıları kabul edemeyeceklerini" belirten Lavrov, "aynı zamanda Filistin bölgelerinde artan radikalleşmeyi de görmezden gelemeyeceklerini" vurguladı.

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'de askeri etkinliğini artırması ve son dönemde Yahudi yerleşimcilerin baskınlarının yoğunlaşması Filistinlileri bu girişimlere karşı tepki göstermeye zorlamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.