Lübnan-İsrail sınır hattındaki çatışmalara yeni bir grup dahil oldu

Lübnan-İsrail sınır hattındaki çatışmalara yeni bir grup dahil oldu

Lübnan ile İsrail sınır hattında devam eden çatışmalara "İzz el İslamiyye Tugayları" isimli yeni kurulan bir grubun dahil olduğu bildirildi.

Lübnan-İsrail sınır hattında düşük yoğunluklu çatışmalar 7 Ekim'den bu yana devam ediyor.

Çatışmalarda şimdiye kadar Hizbullah'ın yanı sıra Kassam Tugayları'nın Lübnan yapılanması, Seraya Kudüs'ün Lübnan yapılanması ve Müslüman Kardeşler bağlantılı Cemaat-i İslamiyye'nin silahlı kanadı Kuvvetu'l Fecr yer alıyordu. Bu grupların yanı sıra küçük kapsamlı Filistinli grupların da çatışmalara dahil olduğu belirtilmişti.

Geçtiğimiz günlerde daha önce ismi bilinmeyen bir grup daha çatışmalara dahil olduğunu açıkladı.

İsrail işgali altındaki Şeba Çiftlikleri bölgesinde 12 Ocak günü düzenlenen saldırıyı "İzz el İslamiyye Tugayları" isimli grup üstlendi. Saldırının Beyrut'da Hamas liderlerinden Salih Aruri'ye düzenlenen suikasta karşı bir misilleme olduğu kaydedildi.

Grubun açıklamasında saldırıda İsrail ordusunun mevzilerinin hedef alındığı, çıkan çatışmada grubun üç mensubunun hayatını kaybettiği, iki mensubunun ise sağ olarak geri döndüğü belirtildi.

Gazeteci Ahmed Muvaffak Zeydan, grubun Sünni bir grup olduğunu ifade etti.

Saldırıyı üstlenen söz konusu grup hakkında ayrıntılı bir bilgi ise bulunmuyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.