Lübnan'da 4 milyon insan acil yardıma muhtaç

Lübnan'da 4 milyon insan acil yardıma muhtaç

Lübnan'da aralarında Suriyelilerin ve Lübnanlıların bulunduğu 4 milyon insanın acil yardıma muhtaç halde yaşadığı bildirildi.

Bir BM yetkilisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Lübnan'ın dünyanın en kötü insani krizlerinden biriyle karşı karşıya olduğunu, yaklaşık 4 milyon insanın gıda ve diğer yardımlara ihtiyaç duyduğunu, ancak finansman yetersizliği nedeniyle yarısından azının yardım alabildiğini söyledi.

BM'ye göre Lübnan'da insani yardıma muhtaç haldeki insanların sayısı yaklaşık 4 milyon. Bunların 2.1 milyonu Lübnanlı iken 1.5 milyonu Suriyeli, 180 bini Filistinli mülteciler. Ayrıca bunlar arasında 31 binden fazla Suriye'den gelen Filistinli ve 81 bin 500 göçmen bulunuyor.

BM'nin Lübnan'daki insani yardım şefi İmran Rıza, ülkedeki insani krizi ekonomik durumun daha da kötüleştirdiğini de vurguluyor.

Ekonomik çöküşün başladığı Ekim 2019'dan bu yana, ülkenin on yıllardır yolsuzluk ve kötü yönetimle suçlanan siyasi sınıfı, uluslararası toplum tarafından talep edilen ekonomik ve mali reformlara direniyor.

Lübnan 2020 yılında IMF ile bir kurtarma paketi almak için görüşmelere başlasa da ülke liderleri gerekli değişiklikleri uygulama konusunda isteksiz davranıyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.