Lübnan'da Hamas ile İslami Cihad arasında görüşme

Lübnan'da Hamas ile İslami Cihad arasında görüşme

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil El-Hayye'nin başkanlığındaki bir heyet Filistin İslami Cihad Hareketi'nin lideri Ziyad En-Nahale'yi ziyaret etti.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil El-Hayye'nin başkanlığındaki bir heyet dün (25 Şubat Cuma) akşam Filistin İslami Cihad Hareketi'nin lideri Ziyad En-Nahale'yi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ziyaret etti. Ziyarete katılan ekibin içinde Hamas Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi üyesi Usame Hamdan, hareket liderinin iletişim danışmanı Tahir En-Nunu ve hareketin Lübnan temsilcisi Ahmed Abdülhadi de yer aldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre görüşmede Filistin'deki son durumun ve özellikle de İsrail ezaevlerindeki mahkumların ele alındığı ve genel bir durum değerlendirmesi yapıldığı belirtildi. 

Görüşmeye katılanlar İsrail'in Batı Şeria'da ve Kudüs'te Yahudileştirme faaliyetlerini sürdürmesi, Gazze'yi de her yönden kuşatmaya alması karşısında sessiz kalınamayacağına dikkat çektiler. 

Görüşmeciler "Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde haklarına sahip çıkmak için direnen halkın mücadelesini de desteklediklerini ve onların İsrail mahkemesini kararını dondurmaya zorlayabilen kararlı duruşlarını kutladıklarını" dile getirdiler. "Filistin direnişinin bu dava konusundaki tavrını sürdürdüğünü, bu mahallede yeni bir tehcire müsaade etmeyeceğini" vurguladılar.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.