Lübnan'daki Filistin mülteci kampında çatışmalar yeniden patlak verdi

Lübnan'daki Filistin mülteci kampında çatışmalar yeniden patlak verdi

Lübnan'ın Ayn el Hilve mülteci kampında Filistinli gruplar arasında çatışmaların yeniden patlak verdiği bildirildi.

Lübnan'ın güney kesiminde bulunan Sayda şehri içerisindeki Ayn el Hilve mülteci kampında Filistinli gruplar arasında çatışmalar yeniden patlak verdi.

Filistinli mültecilere ev sahipliği yapan kampta farklı gruplar arasında çıkan çatışmalarda en az 2 kişi ölürken 35 kişi de yaralandı.

Geçtiğimiz gün çıkan çatışmaların ardından akşam saatlerinde ateşkes ilan edilmesine rağmen, çatışmalar bugün yeniden başladı.

Çatışmaların El Fetih ile kamptaki diğer silahlı gruplar arasında yaşandığı ifade ediliyor.

Temmuz ayı sonunda da kampta şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Çatışmalar nasıl başladı?

Temmuz ayındaki çatışmalar, kampta faaliyet gösteren "Usbet el Ensar el İslamiyye" isimli Selefi-cihat yanlısı bir gruba mensup bir kişinin öldürülmesiyle başladı.

Bölge kaynakları bir El Fetih üyesinin El Ensar grubu lideri Mahmud Halil'e suikast girişiminde bulunduğunu kaydetti. Mahmud Halil suikast girişiminden sağ kurtulurken yanında bulunan arkadaşı Sıddık Ferhud yaşamını yitirdi.

29 Temmuz'da düşük yoğunluklu olarak süren çatışmalar 30 Temmuz günü öğle saatlerinde yeniden patlak verdi.

El Ensar grubunun liderine yönelik suikast girişimi sonrasında, bölgedeki El Fetih liderlerinden Ulusal Güvenlik Komutanı Tuğgeneral Ebu Eşref el Armuşi hedef alındı.

Pusuya düşürülen El Armuşi yanındaki birkaç kişiyle birlikte öldürüldü.

Saldırıyı üstlenen olmadı. Bölge kaynakları Armuşi'nin suikastın zanlılarını teslim etmeye giderken başka El Fetih üyelerince pusuya düşürülerek öldürüldüğünü öne sürdü.

Armuşi'nin ölümü sonrasında kampta yeniden şiddetli çatışmalar çıktı. Çatışmalarda Lübnan ordusundan bir askerin de havan topu atılması sonrasında yaralandığı ifade edildi.

Yaklaşık 54 bin Filistinlinin yaşadığı söz konusu mülteci kampında Filistinli gruplar arasında zaman zaman çatışmalar baş gösteriyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.