Mahmud Abbas yönetimi güçleri Batı Şeria'da Filistinli bir direnişçiyi öldürdü

Mahmud Abbas yönetimi güçleri Batı Şeria'da Filistinli bir direnişçiyi öldürdü

Filistin güvenlik güçleri ve silahlı gruplar son bir yıl içinde birçok kez karşı karşıya geldi ancak ölüm olayları nadiren yaşandı.

Ramallah merkezli Mahmud Abbas yönetimine bağlı Filistinli güvenlik güçleri Perşembe günü işgal altındaki Batı Şeria'da, İsrail tarzı bir "suikast" olarak nitelendirdiği bir çatışmada silahlı bir kişiyi öldürdü.

Filistin Yönetimi güvenlik servisleri sözcüsü Telak Duveykat, Tulkarem’de gece devriye gezmek üzere gönderilen bir gücün ateş altında kaldığını ve karşılık vererek silahlı adamı vurduğunu ileri sürdü.

Saldırgan olduğu belirtilen Filistinli aldığı yaralar nedeniyle hastanede hayatını kaybetti.

İnternette dolaşan görüntülerde bir arabaya ateş açıldığı görülüyor.

Tulkarem ve Nur Şems Kampı Tugayları adlı yerel bir silahlı grup, hayatını kaybeden Ahmed Ebu el-Ful'un İslami Cihad adlı silahlı gruba bağlı bir kişi olduğunu açıkladı.

Tulkarem ve Nur Şems Kampı Tugaylarıı tarafından yapılan açıklamada, El-Ful'un provokasyon olmaksızın "haince ... arabasının içinde hedef alındığı” belirtildi ve eklendi:

"Bu suç, İsrail özel kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen herhangi bir suikasttan farksızdır."

Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Yönetimi Batı Şeria'da sınırlı bir özerkliğe sahip ve zaman zaman İsrail ile güvenlik koordinasyonu yapıyor.

Bölgenin bazı kısımları kaos ve yoksulluğa sürüklenirken, Filistin Yönetimi ve İsrail, özellikle de İsrail'in Gazze'ye saldırısı nedeniyle ilişkiler daha da gerildiğinden, birbirlerini suçluyor.

Gazze Şeridi'ni yöneten ve Abbas'ın İsrail'le diplomatik uzlaşma arayışı stratejisinden rahatsız olan İslami Cihad'ın müttefiki Hamas tarafından yapılan açıklamada, "Filistin Yönetimi'nin güvenlik güçlerinin halkımıza ve direnişçilerimize yönelik saldırılarını kınıyoruz” denildi.

Filistin güvenlik güçleri ve silahlı gruplar son bir yıl içinde birçok kez karşı karşıya geldi ancak ölüm olayları nadiren yaşandı.

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum