Medvedev: İstikrarsız bir Ortadoğu ABD'nin işine geliyor

Medvedev: İstikrarsız bir Ortadoğu ABD'nin işine geliyor

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, hiçbir ABD yönetiminin Ortadoğu'da nihai bir çözümle ilgilenmediğini vurgularken, istikrarsız olan bir Ortadoğu’nun ABD’nin işine geldiğini söyledi.

Rus İzvestiya gazetesi için kaleme aldığı makalesinde, Filistin-İsrail meselesi ve ABD’nin Ortadoğu’daki rolünü değerlendiren Dmitriy Medvedev, istikrarsız ve patlamaya hazır Ortadoğu’nın ABD için çok faydalı olduğunun altını çizerek, bu durumun kendisine nüfuz ve para getirdiğini ifade etti.

Sputnik'te yer alan habere göre, meselenin sadece İsrail'in Filistin Devleti'nin kurulması konusundaki tutumuyla ilgili olmadığına dikkat çeken Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı, yazısında, "En önemli barış girişimlerine ve bu konuda elde edilen bariz başarılara son verilmesi gerekiyordu ki bu da Washington'un politikasına çok iyi uyuyor. Sonuçta hiçbir ABD yönetimi, Orta Doğu yolunda nihai bir çözüme ve barış anlaşmasının uygulanmasına ilgi duymadı.Tarihi Filistin'in Arap ve Yahudi devletlerine bölünmesine ilişkin 29 Kasım 1947 tarihli BM Genel Kurulu kararı da dahil" ifadelerini kullandı.

Medvedev, ABD’nin neden Orta Doğu’da istikrarsızlıktan yararlandığını ise şu sözleriyle dile getirdi:

"Mesele şu ki, her şeyden önce silahlarla dolu, istikrarsız ve her an patlayabilecek bir bölgenin ABD için çok faydalı olduğu aşikar. Bölgede bir sorun çıksa Amerikalıların hizmetlerine ihtiyaç var. Onlar (ABD) olmadan hiçbir yere gidemezsiniz. Onlara ihtiyaç olmadığı taktirde ise önemleri büyük ölçüde zayıflayacaktır. Orta Doğu’da ABD kontrolünde sürdürülken istikrarsızlık, onlara nüfuz ve büyük para getirmektedir."

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.