Mescid-i Aksa'da artan gerilim: Filistin'de yeni bir savaş kapıda mı?

Mescid-i Aksa'da artan gerilim: Filistin'de yeni bir savaş kapıda mı?

Filistin'de gerilimin yarından itibaren Kudüs ve Mescid-i Aksa'da farklı bir seviyeye evrilmesinden endişe ediliyor.

Filistin'de Ramazan ayı oldukça gergin geçiyor.

İsrail'de Yahudilere yönelik saldırıların yanı sıra, İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki baskınları da tansiyonu artırıyor.

Gerilimin yarından itibaren Kudüs ve Mescid-i Aksa'da farklı bir seviyeye evrilmesinden endişe ediliyor.

Yahudilerin, 15 Nisan Cuma günü başlayıp 23 Nisan Cumartesi günü sona erecek olan Hamursuz Bayramı, özellikle Kudüs'te gerilime yol açacak. Birçok Yahudi grup, bu bayram kapsamında Mescid-i Aksa'ya baskın yapmaya ve avlusunda kurban kesmeye hazırlanıyor.

Filistinliler ise Yahudilerin Aksa avlusuna girmesine ve kurban kesmelerine izin vermeyeceklerini belirtiyor. Filistinli gruplar, söz konusu eylemlerin savaşa yol açabileceğini kaydediyor.

Bölge kaynakları, gerilimin artmaması için İsrail'in Yahudi gruplara izin vermeyebileceğini ifade etse de, tansiyon yarından itibaren yükselecek.

Geçtiğimiz yıl Mescid-i Aksa'da yaşanan benzer Yahudi baskınları ve İsrail'in bölgedeki Müslümanlara müdahaleleri sonrasında, Gazze Şeridi merkezli gruplar İsrail'e roketler fırlatmış, bu durum 10-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında bir savaşa yol açmıştı.

Bölgede yeniden bir savaşın patlak vermesinden ve özellikle Gazze Şeridi'nde ağır sivil kayıpların yaşanmasından endişe ediliyor. Uzun süredir İsrail kuşatması altında olan Gazze'de henüz 2021 yılındaki savaşın yol açtığı yıkım dahi giderilebilmiş değil.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.