Miçotakis ve Zelenskiy Rus füzesinden kıl payı kurtuldu

Miçotakis ve Zelenskiy Rus füzesinden kıl payı kurtuldu

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Rusya'nın füze saldırısına hedef oldu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Rusya'nın düzenlediği füze saldırısından son anda kurtuldu.

6 Mart Çarşamba günü iki liderin Karadeniz kıyısındaki Odesa'da gerçekleştirdiği görüşme sırasında Rusya Odesa Limanı'nı balistik füzeyle hedef aldı. Rusya, saldırının Ukrayna'ya ait insansız deniz araçlarının bulunduğu bir hangarı hedef aldığını açıkladı.

Füzenin görüşmenin gerçekleştirildiği bölgenin çok yakınına isabet ettiği bildirildi.

Ukrayna Donanma Sözcüsü Dmytro Pletenchuk yaptığı açıklamada saldırıda 5 kişinin öldüğünü ifade etti. Bir Yunan yetkiliye göre patlama, Miçotakis ve Zelensky'nin seyahat ettiği konvoyun bulunduğu yerden yaklaşık 300 metre uzakta meydana geldi.

Öte yandan Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, iki liderin ziyareti sırasında Odesa'ya yapılan saldırının "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşındaki korkak taktiklerinin bir başka işareti olduğunu" savundu. Michel, Avrupa Birliği'nin Ukrayna'ya olan desteğinin süreceğini ifade etti.

Odesa kenti, Yunanistan tarihinde önemli bir konumda yer alıyor.

Yunanların Osmanlı Devleti'ne isyan ederek bağımsızlıklarını ilan ettiği 1821 isyanında, Odesa'da yaşayan Rumlarca 1814'te kurulan Filiki Eterya (Etnik-i Eterya) adlı yapı önemli bir rol oynamıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.