Mısır'da 41 kişinin öldüğü kilise yangınından geriye birçok soru işareti kaldı

Mısır'da 41 kişinin öldüğü kilise yangınından geriye birçok soru işareti kaldı

Mısır'ın Giza şehrindeki Kıptilere ait Ebu Seyfen Kilisesi'nde dün meydana gelen yangında vefat eden kişiler için cenaze töreni düzenlendi.

Mısır'da dün ayin sırasında yangın çıkan kilisede 41 kişi öldü, 55 kişi yaralandı.

Elektrik arızası nedeniyle çıktığı belirtilen yangın, kilisenin girişini kapatmış ve yapı içerisindeki kişiler yangından kurtulmak için pencerelerden atlamaya çalışmıştı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, olay yerinde yapılan adli incelemeler sonucunda yangının kilisenin ikinci katında bulunan klima ünitesinden kaynaklandığı belirtildi.

Mısır Cumhuriyet savcılığı ise çıkan yangın sonucunda etrafa duman yayıldığı ve bu sebeple birçok kişinin boğularak yaşamını yitirdiğini aktardı.

Bölge sakinlerinden Mina Masry AFP'ye verdiği demeçte, ambulans ve itfaiyenin olaya müdahalesinin çok yavaş kaldığını söyledi.

Masry, "Ambulanslar ve itfaiye araçları yaklaşık bir saatte geldi. İtfaiye istasyonu beş dakika uzaklıkta olmasına rağmen bölgeye gelmeleri bir saate yakın sürdü." diye konuştu.

Bölgede yaşayan sakinler ayrıca kilisenin çok dar bir sokak üzerinde bulunması sebebiyle müdahalenin geciktiğini aktardı.

Mısır'da sayıları 10 milyonu bulan Kıptiler Orta Doğu'daki en büyük Hristiyan topluluğu olarak biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.