Muhammed bin Selman Stadyumu: Suudi Arabistan en büyük eğlence merkezini duyurdu

Muhammed bin Selman Stadyumu: Suudi Arabistan en büyük eğlence merkezini duyurdu

Başkent Riyad'a sadece 40 dakika uzaklıktaki "Qiddiya City"de yer alan mekan dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekmeyi hedefliyor.

Qiddiya Yatırım Şirketi (QIC) Yönetim Kurulu'nun Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre Suudi Arabistan'ın Qiddiya kenti, dünyanın ilk tam entegre stadyumu olacak 45.000 kişilik yeni stadyuma sahip olacak.

Suudi Basın Ajansı (SPA) tarafından yapılan açıklamaya göre, çok amaçlı Prens Muhammed bin Salman Stadyumu "Suudi Arabistan'ın en büyük spor, eğlence ve kültür etkinliklerine" ev sahipliği yapacak.

Başkent Riyad'a sadece 40 dakika uzaklıktaki "Qiddiya City"de yer alan mekan dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekmeyi hedefliyor.

SPA'nın bildirdiğine göre, stadyum sürükleyici düzeni ve benzersiz teknolojik özellikleriyle geleneksel stadyum deneyiminde devrim yapacak şekilde tasarlandı.

Açıldığında Suudi Pro Ligi futbol kulüpleri Al-Hilal ve Al-Nassr'ın ana sahası olarak hizmet verecek olan 45.000 kişilik çok fonksiyonlu stadyum, Krallık'ta düzenlenecek 2034 FIFA Dünya Kupası maçları için önerilen mekanlardan biri.

Ayrıca Suudi Krallık Kupası, Asya Kupası ve muhtemelen 2034 Asya Oyunları da dahil olmak üzere bölgenin en büyük spor etkinliklerinden bazılarına ev sahipliği yapması bekleniyor.

Qiddiya Yatırım Şirketi Genel Müdürü Abdullah bin Nasır el Davud, "Amacımız Qiddiya Şehri'nin eğlence, spor ve kültür için küresel bir destinasyon haline gelmesi ve bu ikonik yeni stadyum bunun tam merkezinde yer alacak" dedi.

SPA'nın haberine göre, önde gelen küresel mimarlık firması Populous tarafından tasarlanan stadyumun açılır kapanır çatısı, sahası ve LED duvarı, çok yönlülük sunan ve alanın birkaç saat içinde farklı "etkinlik modlarına" dönüşmesine olanak tanıyan mimari bir yenilik.

Dev LED duvarlar canlı etkinlikler, yüksek çözünürlüklü filmler ve lazer gösterileri gibi etkinliklerde kullanılacak.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın "Vizyon 2030" projesi dahilinde Suudi Arabistan'da birçok reforma imza attığı biliniyor.

Öte yandan Suudi rejiminin reform hamlelerini eleştiren birçok din adamının da tutuklandığı ve haklarında kesin bir hüküm olmadan uzun süredir hapishanelerde tutulduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.