Musul'da IŞİD operasyonu

Musul'da IŞİD operasyonu

Irak'ın Musul kenti güneyinde IŞİD'e yönelik düzenlendiği belirtilen operasyonla ilgili olarak açıklama yapıldı.

Irak'ın Musul kenti güneyinde IŞİD'e yönelik düzenlendiği belirtilen operasyonla ilgili olarak açıklama yapıldı.

Bağdat yönetimine bağlı askeri güçler tarafından Musul'un güneyinde düzenlenen askeri operasyonlara ilişkin Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul tarafından bir açıklama yapıldı.

Musul kentinin batı yakası güneyinde bulunan Ayn Cahş bölgesi eksenin düzenlendiği belirtilen operasyonlarda aralarında üst düzey IŞİD'lilerin de olduğu çok sayıda örgüt mensubunun ölü olarak ele geçirildiği ifade edildi.

Resul'ün açıklamasında operasyonlarda 42 IŞİD'linin ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Bölgedeki operasyonların istihbarat değerlendirmesi üzerine gerçekleştirildiğinin ve 2 gün sürdüğünü belirten Yahya Resul, operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini ifade etti.

Resul ayrıca, operasyonda öldürülen IŞİD'liler arasında "Dicle Bölge Valisi" ile yardımcısının ve örgütün medya sorumlusu olduğu ileri sürülen Ebu Seyyaf'ın da olduğu aktarıldı.

ABD koalisyonu yoğun hava desteği sağladı

Öte yandan Bağdat hükümeti güçlerinin gerçekleştirdiği kara operasyonuna ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon'a ait savaş uçakları tarafından yoğun destek sağlandı. 

IŞİD'lilerin konuşlandığı birçok noktaya ABD koalisyonuna ait savaş uçaklarında yoğun saldırılar gerçekleştirildi.

ABD koalisyonu tarafından bölgede düzenlenen bir hava saldırısı

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.