NATO Ukrayna'ya savaş uçağı verecek mi?

NATO Ukrayna'ya savaş uçağı verecek mi?

NATO, Rus işgali altındaki Ukrayna'ya savaş uçağı verme konusunu değerlendiriyor.

NATO ülkelerinin savunma bakanları Ukrayna konusunu görüşmek için toplandı.

Brüksel'de bulunan NATO karargahında bir araya gelen bakanlar, Ukrayna'nın askeri ihtiyaçlarının karşılanmasını ele aldı.

Yarın zirve kapsamında NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın da yapılması planlanıyor. Zirvede Türkiye'yi NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Gümrükçü temsil ediyor.

Zirvede ana gündem maddelerinden biri Ukrayna'ya savaş uçakları verilmesi konusu. Ukrayna bir süredir müttefiklerinden savaş uçağı talep ediyor olsa da savaşın birinci yılı geride kalacak olmasına rağmen henüz bu talep karşılanmış değil.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu silahların sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Stoltenberg, Ukrayna'nın savaş uçağı talebi konusunda ise olumlu bir açıklamada bulunmadı. NATO Genel Sekreteri, önceliğin tank, zırhlı araç ve hava savunma sistemleri olduğunu, savaş uçaklarının ise en acil mesele olmadığını ifade etti.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.