Netanyahu: Al Jazeera kapatılacak

Netanyahu: Al Jazeera kapatılacak

İsrail hükümetinin Al Jazeera'nin yasaklanmasıyla ilgili oylamasının etkilerinin ne olacağı henüz netlik kazanmadı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kabinesi Pazar günü oybirliğiyle İsrail'deki Al Jazeera yayın kuruluşunun kapatılmasına karar verdi.

Netanyahu Pazar günü yaptığı açıklamada "Benim başkanlığımdaki hükümet oybirliğiyle karar verdi: İsrail'de kışkırtıcı yayın yapan Al Jazeera kanalı kapatılacak" dedi.

Associated Press’in (AP) haberine göre Al Jazeera İsrail'e karşı kışkırtıcılık yaptığını reddetti ancak bu açıklama İsrail'in Katar devleti tarafından finanse edilen Al Jazeera ile uzun süredir devam eden anlaşmazlığını daha da tırmandırdı.

AP'nin haberine göre Al Jazeera'nin İngilizce yayını genellikle diğer büyük kanallara benziyor, ancak Arapça versiyonu genellikle Hamas ve bölgedeki diğer militan grupların video açıklamalarını kelimesi kelimesine yayınlıyor.

İsrail hükümetinin oylamasının etkilerinin ne olacağı henüz netlik kazanmadı.

AP'nin haberine göre Al Jazeera muhabirleri Pazar günü canlı yayına çıkarak oylamanın İsrail'deki operasyonları nasıl etkileyeceği konusundaki görüşlerini aktardı.

Muhabirlerden biri kararın Filistin topraklarındaki Al Jazeera operasyonlarını etkilemeyeceğini söylerken, bir diğeri kararın kanalın İsrail'de "ofis açmasını ya da işletmesini" yasakladığını ve web sitelerinin engelleneceğini söyledi.

Oylama, Katar'ın İsrail ve Hamas arasında arabuluculuk yapmasına yardımcı olduğu ateşkes görüşmelerinin devam ettiği bir dönemde gerçekleşti.

Kaynak: Mepa News, AP

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.