Netanyahu: Bağımsız bir Filistin devletine karşı çıkmayı sürdüreceğiz

Netanyahu: Bağımsız bir Filistin devletine karşı çıkmayı sürdüreceğiz

Netanyahu, sosyal medya platformu X'te İbranice yaptığı paylaşımda "İsrail, bir Filistin devletinin tek taraflı olarak tanınmasına karşı çıkmaya devam edecektir" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Perşembe günü geç saatlerde yaptığı açıklamada bir Filistin devletinin uluslararası alanda tanınmasını öngören planı reddettiğini belirterek böyle bir girişimin "terörizme muazzam bir ödül sunacağını" söyledi.

Netanyahu'nun yorumları, Washington Post'ta yer alan planla ilgili haberlere yanıt veren aşırı sağcı bakanlar Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich'in benzer bir açıklamasını takip etti.

Gazetenin bazı ABD'li ve Arap diplomatlara dayandırdığı haberinde İsrail'in başlıca müttefiki ABD'nin bazı Arap ülkeleriyle birlikte İsrail ve Filistinliler arasında uzun vadeli bir barış için kapsamlı bir plan üzerinde çalıştığı belirtiliyordu.

Gazetenin haberine göre plan, bir Filistin devletinin kurulması için kesin bir zaman çizelgesi içeriyor.

Netanyahu, sosyal medya platformu X'te İbranice yaptığı paylaşımda "İsrail, bir Filistin devletinin tek taraflı olarak tanınmasına karşı çıkmaya devam edecektir" dedi.

Netanyahu, "7 Ekim katliamının ardından böyle bir tanıma, benzeri görülmemiş terörizme muazzam bir ödül sunacak ve gelecekteki herhangi bir barış anlaşmasını engelleyecektir" dedi.

"İsrail, Filistinlilerle kalıcı bir çözüme ilişkin uluslararası diktaları kategorik olarak reddetmektedir" diye ekleyen Netanyahu, bir barış anlaşmasının ancak "önkoşulsuz doğrudan müzakereler" sonucunda olabileceğini söyledi.

Washington Post gazetesi planın "en az altı hafta sürmesi beklenen" bir ateşkesle başlayacağını ve yetkililerin 10 Mart'ta Ramazan ayı başlamadan önce bir anlaşmaya varılabileceğini umduklarını bildirdi.

Anlaşma çatışmalara ara verilmesini, 7 Ekim saldırısından bu yana Hamas tarafından Gazze'de tutulan rehinelerin serbest bırakılmasını ve nihai olarak bir Filistin devletinin kurulması için bir takvim belirlenmesini içerecek.

"Gerçekte Filistinlilerin işledikleri korkunç katliam için bir ödülü hak ettiklerini söyleyen böyle bir planı asla kabul etmeyeceğiz" diye yazan İsrail Maliye Bakanı Smotrich, Filistin devletini "İsrail Devleti için varoluşsal bir tehdit" olarak tanımladı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.