Netanyahu Gazze'de: "Hamas'ı yok edene kadar barış olmayacak"

Netanyahu Gazze'de: "Hamas'ı yok edene kadar barış olmayacak"

Netanyahu yazısında, "Hamas yok edilmeli, Gazze silahsızlandırılmalı ve Filistin toplumu radikalizmden arındırılmalı." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaşın şiddetleneceği uyarısında bulunduktan sonra Gazze'de barışın ancak Hamas'ın "yok edilmesi", bölgenin "silahsızlandırılması" ve Filistin toplumunun "radikalizmden arındırılması" halinde sağlanabileceğini ileri sürdü.

İsrail’in Gazze’deki saldırıları 20.000’den fazla sivilin ölmesine neden olmuşken Pazartesi gecesi Wall Street Journal'da yayınlanan bir köşe yazısında Netanyahu "yola devam etme" sözü verdi.

Netanyahu yazıda, "Hamas yok edilmeli, Gazze silahsızlandırılmalı ve Filistin toplumu radikalizmden arındırılmalı. Bunlar İsrail ile Gazze'deki Filistinli komşuları arasında barış için üç ön koşuldur" dedi.

Netanyahu, bölgenin askerden arındırılması ve silahsızlandırılmasının bölgenin "çevresinde geçici bir güvenlik bölgesi kurulmasını gerektireceğini" söyledi.

İsrail Başbakanı ayrıca, "Öngörülebilir bir gelecekte İsrail'in Gazze üzerindeki öncelikli güvenlik sorumluluğunu elinde tutması gerekecek" dedi.

Pazartesi günü erken saatlerde Gazze'yi ziyaret eden Netanyahu, dönüşünün ardından Likud partisinin bir toplantısında konuştu: "Durmayacağız."

Partiden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, "Önümüzdeki günlerde çatışmaları yoğunlaştıracağız" dedi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum