Nijer'de Fransa Dışişleri Bakanlığı çalışanı gözaltına alındı

Nijer'de Fransa Dışişleri Bakanlığı çalışanı gözaltına alındı

Nijer'deki askeri cunta yönetiminin Fransa Dışişleri Bakanlığı çalışanını gözaltına aldığı bildirildi.

Fransa, darbe sonrası ilişkilerin gerildiği Nijer'e çağrı yaparak tutuklanan bir Fransız danışmanın serbest bırakılmasını istedi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Nijer güvenlik güçleri tarafından 8 Eylül'de gözaltına alınan görevlinin zaman kaybedilmeden serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Tutuklanan kişinin yurtdışındaki Fransızlara danışmanlıkla görevli olduğu belirtilen açıklamada, büyükelçiliğin ilk günden beri vatandaşına konsolosluk koruması sağlamak için çalıştığı kaydedildi.

Gözaltına alınan danışmanın 6 yıllık görev süresi boyunca büyükelçilik ve konsolosluklarla yakın çalıştığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesine göre dünya genelinde yurtdışındaki Fransızlara danışmanlıkla görevli 442 kişi bulunuyor. Danışmanların gurbetçi Fransızlara iş, okul ve sosyal güvenlik konularında yardımcı olduğu belirtiliyor.

Nijer'de geçen ay gerçekleşen darbenin ardından iki ülke ilişkileri gerildi. Cunta yönetimi Fransız büyükelçisinin ülkeden ayrılmasını isterken, Paris hükümeti diplomatını ülkeden çekmeyi reddetti.

Cunta yönetimi ayrıca Fransa'yı bölge ülkelere asker yığarak Nijer'e müdahale için hazırlık yapmakla suçladı.

Serbest bırakıldı

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Nijer'de darbe sonrasında gözaltına alınan ve danışman olarak görev yapan Fransız vatandaşının serbest bırakıldığını duyurdu.

Kaynak: Euronews

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.