On binlerce Gazzeli Mısır sınırına doğru kaçıyor

On binlerce Gazzeli Mısır sınırına doğru kaçıyor

İsrail'in katliamının devam ettiği Gazze'de çok sayıda sivil saldırılardan kaçarak Mısır sınırına yakın bölgelere sığınıyor.

İsrail ordusu kara saldırılarını Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'u hedef alacak şekilde genişletirken Filistinli siviller Mısır sınırındaki bölgelere sığınıyor.

Mısır sınırındaki Refah şehri, İsrail saldırılarından kaçan binlerce insanın sığınağı haline gelmiş durumda.

Saldırılardan kaçan binlerce aile açık sokaklara, okullara ve boş arazilere kurdukları çadırlarda kalıyor.

Bölgede temel insani malzemelere erişimde zorluk yaşanırken salgın hastalıkların da yayıldığı belirtiliyor.

İsrail bombardımanı altındaki Han Yunus'tan Refah'a göç etmek zorunda kalan Filistinli kadın Neşva Mahani, New Arab'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Mevcut savaş sırasında defalarca yerimden edildim. Önce Gazze şehrindeki evimden Nuseyrat mülteci kampına göç etmek zorunda kaldım. Daha sonra Deyr el Belah'a, ardından Han Yunus'a ve son olarak da Refah'a gittim."

Birleşmiş Milletler'e göre Gazze Şeridi'deki halkın yaklaşık yüzde 85'i, yani yaklaşık 1.9 milyon kişi yerinden edilmiş durumda.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde Mısır sınırına yakın bölgelere daha fazla insanı tehcir ederek Mısır'ın Sina Yarımadası bölgesine göçe zorlamasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.