Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'den erken seçim çağrısı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'den erken seçim çağrısı

Özbekistan'da cumhurbaşkanının görev süresinin iki dönem daha uzatılmasını sağlayan anayasa değişikliği referandumunun kabul edilmesi sonrası Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'den erken seçim çağrısı geldi.

(Fotoğraf: president.uz)

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, 2040'a kadar görevde kalmasını sağlayacak anayasa değişikliği referandumuna 'evet' demesinin ardından erken seçim çağrısı yaptı.

Ülkede yapılan anayasa değişikliği referandumunun yüzde 90,21 'evet' oyla kabul edilmesi üzerine, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'e 2040'a kadar iktidar yolu açılmıştı.

Bu sonucun ardından Mirziyoyev bugün yaptığı açıklamada, erken cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleşmesi çağrısında  bulundu.

Mirziyoyev  "Haşin ve karmaşık süreçlerin dünyada ve bölgemizde hakim olduğu mevcut durumda, doğru ve etkili kalkınma yolunu bulmak ve uygulamak en acil mesele haline gelmiştir." diyerek uzun yıllar daha koltukta kalmak istediğinin sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı resmi erken seçim tarihine dair bir açıklama yapmasa da Özbekistan anayasasına göre, seçim tarihinin en az iki ay önceden tam olarak ilan edilmesi gerekiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.