Özbekistan'da baraj çöktü: Yüzlerce ev su altında kaldı

Özbekistan'da baraj çöktü: Yüzlerce ev su altında kaldı

Özbekistan'da yağışların etkisiyle baraj duvarının çökmesi, yüzlerce evi su altında bıraktı.

Özbekistan’ın Sirderya vilayetinde şiddetli yağışların etkisiyle baraj duvarı kısmen çöktü ve yüzlerce ev su altında kaldı, 70 bin kişi bölgeden tahliye edildi.

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Özbekistan Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü Murad Sadıkov, şiddetli yağışlar nedeniyle Sardoba Barajı’nın duvarının kısmen çökmesiyle yüksek miktarda suyun barajdan aktığını aktardı.

56 kişi yaralandı

Sadıkov, bölgedeki tarım arazileri ve bazı yerleşim alanlarının su altında kaldığını, yüzlerce evin hasar gördüğünü, 56 kişinin yaralandığını, taşkının meydana geldiği baraj yakınında yaşayan 70 bin kişinin bölgeden tahliye edildiğini kaydetti.

Sadıkov, baraj suyunun diğer ırmaklara yönlendirilmesi sonucu su akışının durdurulduğunu ifade etti.

Felaketin ardından bölgeye giden Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in halen felaket bölgesinde bulunduğu bildirildi. Mirziyoyev, barajda incelemelerde bulunmasının ardından mağdurlarla bir araya gelerek tahliye edilenler için gereken tüm koşulların sağlanacağını kaydetti.

2017 yılında inşası tamamlanan Sardoba Barajı, 922 milyon metreküp su kapasitesine sahipken Sirderya ve Cizzah vilayetlerindeki tarım arazilerinin sulanmasında kullanılmakta.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.