Pakistan Afgan göçmenleri sınır dışı edecek, mülklerine el koyacak

Pakistan Afgan göçmenleri sınır dışı edecek, mülklerine el koyacak

Pakistan, başta Afganlar olmak üzere yasa dışı göçmenlere ülkeyi terk etmeleri için bir ay mühlet verdiklerini açıkladı.

Pakistan yönetim, ülkede yaşayan tüm "yasa dışı göçmenlere" ülkeyi terk etmeleri için bir ay süre verdi.

Başkent İslamabad'da bir basın toplantısı düzenleyen geçici İçişleri Bakanı Sarfraz Bugti, yasa dışı olarak yaşayan tüm yabancılara 1 Kasım'a kadar ülkeyi terk etmeleri için süre verildiğini söyledi.

Bugti, bu tarihin ardından tüm yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edileceğini ve mülklerine el konulacağını belirtti.

Açıklamada yalnızca Afgan göçmenlerin hedef alınacağı belirtilmese de hedefte Afgan göçmenlerin olduğu düşünülüyor. Bakan Bugti'nin açıklamasındaki "Afgan göçmen" vurgusunun bu amaçla yapıldığı ifade ediliyor.

Kararın alındığı toplantıya geçici Başbakan Enveru'l Hak Kakar'ın yanı sıra ordu komutanı General Asim Munir de katıldı.

Karara gerekçe olarak, ülkede yasa dışı olarak yaşayan yabancılardan bazılarının "terörist faaliyetleri finanse ettiği ve bu eylemlere katıldığı" iddiası gösterildi. İçişleri Bakanı Bugti, bu yıl ülkede gerçekleştirilen 24 canlı bomba saldırısından 14'ünü gerçekleştirenlerin Afgan uyruklu olduğunu öne sürdü.

Pakistan'da resmi verilere göre 1.3 milyon kayıtlı, 2.4 milyonu kayıtsız yaklaşık 3.7 milyon Afgan göçmen yaşadığı biliniyor.

Afgan göçmenlere yönelik baskıların Afganistan ile Pakistan arasında gerilimi artıracağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.