Pakistan, Afganistan topraklarına yönelik saldırılara devam ediyor

Pakistan, Afganistan topraklarına yönelik saldırılara devam ediyor

Pakistan ordu güçlerinin Afganistan topraklarına yönelik topçu saldırılarına devam ettiği bildirildi.

Pakistan ordu güçlerinin Afganistan topraklarına yönelik topçu saldırılarına devam ettiği bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın Kunar vilayetine yönelik Pakistan tarafından çok sayıda topçu atışı gerçekleştirildi.

Top mermilerinin neden olduğu patlamalarda çok sayıda köylünün öldüğü ve yaralandığını aktaran kaynaklar, birden fazla noktanın Pakistan tarafından hedef alındığını aktarıyor.

İsminin gizli kalması koşuluyla VOA Peştu servisine konuşan Kunar vilayetine bağlı Serkanu ilçesi sakinlerinden biri, bölgenin Pakistan tarafından atılan çok sayıda top mermisi ve roketlerle hedef alındığını söyledi.

Geçtiğimiz gece yaşanan top atışları nedeniyle yaşanan can kayıplarının yanında birçok evde de maddi hasar oluştu.

Afganistan yönetimi saldırılar doğruladı

Kunar vilayeti Enformasyon Müdürü Necibullah Hanif, Pakistan tarafından bölgeye yönelik saldırılar gerçekleştirildiği yönündeki haberleri doğruladı. Hanif, saldırılar nedeniyle birçok köylünün evlerini terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Pakistan ordu güçleri ve sınır muhafızları uzun süredir Afganistan topraklarındaki sivil yaşam alanlarına yönelik topçu saldırıları gerçekleştiriyor.

Afganistan Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz dönemde yapılan açıklamalarda Pakistan dahil olmak üzere komşu ülkelerden Afgan topraklarına yönelik saldırılara kayıtsız kalınmayacağı ifade edilişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.