Pakistan İran topraklarını bombaladı, 9 sivili öldürdü

Pakistan İran topraklarını bombaladı, 9 sivili öldürdü

Pakistan'ın İran topraklarında "misilleme" amacıyla gerçekleştirdiği saldırıda 9 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Pakistan ordusu İran topraklarına yönelik bir "misilleme" saldırısı düzenledi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı bugün İran toprakları içerisinde "ayrılıkçı grupları hedef alan saldırılar düzenlediklerini" açıkladı.

İran medyasının aktardığı habere göre saldırıda İran topraklarındaki bir sınır kasabası vuruldu. Seravan şehri yakınlarını hedef alan bombardıman sebebiyle üç kadın ve dört çocuk hayatını kaybetti.

Ölü sayısı ilerleyen saatlerde 9'a yükseldi.

Hayatını kaybedenlerin İranlı olmadığı ve Pakistan vatandaşı oldukları belirtildi.

Pakistan ise "İstihbarata dayalı operasyon sırasında bir dizi teröristin öldürüldüğünü" iddia etti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Pakistan, İran İslam Cumhuriyeti'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duymaktadır. Bugünkü eylemin tek amacı Pakistan'ın kendi güvenliği ve ulusal çıkarlarıdır. Bu çıkarlar her şeyden önemlidir ve tehlikeye atılamaz."

Saldırılarda Belucistan Kurtuluş Ordusu ve Belucistan Kurtuluş Cephesi isimli grupların hedef alındığı belirtildi.

İran geçtiğimiz günlerde Pakistan toprakları içerisinde bir başka Beluç grup olan Ceyşu'l Adl'i hedef almıştı. Bu saldırıda da 2 sivil hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum