Pakistan ordu komutanı Bacva ABD yolcusu

Pakistan ordu komutanı Bacva ABD yolcusu

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kamer Cavid Bacva, 5 günlük bir ziyaret kapsamında ABD'ye ulaştı.

Pakistan ordusunun en üst düzey ismi olarak görülen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kamer Cavid Bacva, burada Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve Merkezi İstihbarat Teşkilatı'na (CIA) ziyaretler gerçekleştirecek. Ayrıca üst düzey ABD'li yetkilerle de görüşmelerde bulunacak.

Pakistan ordu kaynakları ziyaretin detayları hakkında pek bilgi vermese de The Express Tribune'e konuşan kaynaklar Bacva'nın üst düzey bir heyet eşliğinde ABD'ye ziyarette bulunduğunu aktardı.

Bacva 2022 yılı içerisinde birçok kez ABD'ye ziyaret planlamıştı ancak Rusya'nın Ukrayna işgali, Pakistan'da hükümet değişikliği ve tarafların ziyaret konusunda fikir birliğine varamaması gibi nedenlerden dolayı ziyaretler gerçekleşemedi.

Son olarak ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in daveti doğrultusunda Bacva ABD'ye ziyarette bulunuyor.

Öte yandan Bacva'nın haftalar içerisinde emekliye ayrılabileceği ifade edilirken, bunun sonucunda kasım ayında kara kuvvetlerinde bir değişiklik bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.