Pakistan Ordu Komutanı: Tek bir vatandaşımız tüm Afganistan'dan daha önemli

Pakistan Ordu Komutanı: Tek bir vatandaşımız tüm Afganistan'dan daha önemli

Pakistan yönetimi Afganistan işgalinde ABD'nin bölgedeki ileri karakolu görevini yürütmüştü.

Pakistan'ın en yüksek rütbeli askeri yöneticisi olan Pakistan Ordu Komutanı Orgeneral Asım Münir Afganistan konusunda açıklamalarda bulundu.

Münir, "tek bir Pakistanlının hayatının tüm Afganistan'dan daha önemli olduğunu" savundu

24 Ocak günü üniversite öğrencilerine hitap eden General Munir "Bir Pakistanlının güvenliği ve emniyeti söz konusu olduğunda, Afganistan'ın tamamı yok olabilir" şeklinde konuştu.

Afganistan'ın hiçbir zaman kendilerine dostluk göstermediğini iddia eden Munir "Pakistan 50 yıl boyunca beş milyon Afgan vatandaşına yiyecek sağladı. Ancak söz konusu olan şey çocuklarımız olduğunda, onlara saldıranların peşine düşeceğiz." şeklinde konuştu.

Munir ayrıca Belucistan'daki ayaklanmanın uzun süredir Afganistan tarafından desteklendiğini öne sürdü.

Afganistan İslam Emirliği yönetimini tehdit eden Munir, "Pakistan'a doğru bakmayın. Biz her şeyi feda etmeye hazırız." şeklinde konuştu.

Pakistan, Belucistan ve Hayber Pahtunhva bölgelerindeki saldırılar sebebiyle Afganistan'ı suçluyor.

Afganistan yönetimi ise bu bölgelerdeki çatışmalara dahli olmadığını ve buradaki sorunların Pakistan'ın iç meselesi olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum