Pakistan ordusu Afganistan'da sahur vaktinde katliam yaptı: 8 kadın ve çocuk öldü

Pakistan ordusu Afganistan'da sahur vaktinde katliam yaptı: 8 kadın ve çocuk öldü

Pakistan ordusunun gece saatlerinde Afganistan içlerinde düzenlediği bombardımanda tamamı kadın ve çocuk 8 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Pakistan ordusu gece saatlerinde Afganistan'da bir katliam gerçekleştirdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre yerel saatle gece 03.00 sularında Pakistan ordusu Afganistan'ın doğusundaki Host ve Paktika illerini bombaladı.

Düzenlenen bombardımanlarda sivil alanlar hedef alındı.

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid'in yaptığı açıklamaya göre Paktika'da 3 kadın ve 3 çocuk, Host'ta ise 2 kadın bombardımanlarda yaşamını yitirdi.

Pakistan ordusu ise geçtiğimiz gün Veziristan'da düzenlenen saldırıya misilleme olarak Pakistan Talibanı'nın hedef alındığını iddia etti. Zebihullah Mücahid söz konusu iddiayı yalanlayarak, hedef alındığı iddia edilen kişinin Afganistan'da olmadığını ve vurulan noktaların sivillere ait evler olduğunu kaydetti.

Zebihullah Mücahid'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Dün gece saat 3 sularında Paktika vilayetinin Birmil ilçesinde ve Host vilayetinin Spira ilçesinin Afgan Dubai bölgesinde Pakistan uçakları sivillerin evlerini bombalamıştır. Bunun sonucunda Paktika'da 3'ü kadın 3'ü çocuk olmak üzere 6 kişi şehit olmuş ve bir ev yıkılmış, Host vilayetinde ise bir evin çökmesi sonucu iki kadın şehit olmuştur.

Pakistan tarafının olayda hedef alındığını iddia ettiği Abdullah Şah isimli kişi Pakistan'dadır. Öte yandan bu bölgenin her iki tarafında yaşayan ve günlük seyahatleri ve yakın ilişkileri olan bir aşiret bulunmaktadır.

Afganistan İslam Emirliği bu saldırıları şiddetle kınamakta ve bu pervasız eylemi Afganistan topraklarının ihlali olarak nitelendirmektedir.

"Pakistan'ın kontrolü dışında gelişmelere yol açabilir"

Dünyanın süper güçlerine karşı uzun bir özgürlük mücadelesi deneyimine sahip olan Afganistan İslam Emirliği, kimsenin topraklarını işgal etmesine izin vermeyecektir.

Pakistan halkı ve yeni hükümet, bazı ordu generallerinin son 20 yılda olduğu gibi başkalarının çıkarları için yanlış politikalarını sürdürmelerine ve iki komşu Müslüman ülke arasındaki ilişkileri bozmalarına engel olmalıdır.

Pakistan kendi topraklarındaki kontrol eksikliği, acziyet ve problemler için Afganistan'ı suçlamamalıdır.

Bu tür olaylar Pakistan'ın kontrolü dışına ulaşacak çok kötü sonuçlar doğurabilir.

Afganistan İslam Emirliği, kimsenin Afganistan topraklarını kullanarak kimsenin güvenliğine zarar vermesine izin vermemektedir."

Sınır hattında çatışmalar

Öte yandan, Pakistan'ın saldırısı sonrasında Afganistan ile Pakistan orduları arasında sınır hattında çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Bölgede gerilimin sürdüğü ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.