Pakistan Talibanı'nın Çitral saldırısı sürüyor

Pakistan Talibanı'nın Çitral saldırısı sürüyor

Pakistan Talibanı'nın Pakistan'ın kuzeyindeki Çitral bölgesine yönelik kapsamlı saldırısının sürdüğü ifade ediliyor.

Pakistan'ın kuzeybatı bölgelerinde cihat yanlısı gruplarla İslamabad yönetimi arasında çatışmalar devam ediyor.

Pakistan Talibanı'nın (TTP), ülkenin kuzeybatı ucundaki Çitral bölgesine yönelik başlattığı kapsamlı saldırı üç gündür sürüyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre 6 Eylül günü sabah saatlerinde başlayan saldırılarda Çitral'in birçok farklı noktası hedef alındı.

Çatışmalar halen Çitral'in Geram Çeşme, Arimbu, Şaşi Kuh, Bumburit, Canirat Kuh, Daruş, Aşrit Dere, Ursun gibi bölgelerinde devam ediyor.

Saldırılarda birçok askeri üssün hedef alındığı, saldırılarda Pakistan ordu güçlerinden ölen ve yaralananların bulunduğu kaydedildi. Bölge kaynakları, Pakistan askerlerinden TTP tarafından esir alınanların da bulunduğunu öne sürdü.

pkstnidari.jpg

(Bölgenin ayrıntılı haritası)

Öte yandan Pakistan, saldırı sonrasında Afganistan ile Pakistan arasındaki Torham sınır kapısını kapattı. Sınır kapısı 3 gündür kapalı tutuluyor. Pakistan, Afganistan'ı TTP'ye topraklarını açmakla suçlarken Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi ise bunu reddediyor.

Bölgede çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği aktarılıyor.

TTP'nin Pakistan'ın kuzeybatı kesimindeki dağlık Çitral bölgesinde etkinliğini artırma arayışında olduğu dikkat çekiyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.