Pakistan'da askeri üsse saldırı: En az 24 ölü

Pakistan'da askeri üsse saldırı: En az 24 ölü

Dera İsmail Han bölgesi silahlı grupların eski kalelerinden biri.

Pakistanlı askeri bir kaynak, silahlı bir grubun Pakistan'ın kuzeybatısındaki bir askeri üsse baskın düzenleyerek en az 20 kişiyi öldürdüğünü ve kayıp sayısının artmasının beklendiğini söyledi.

Saldırı Salı günü, Afganistan sınırındaki aşiret bölgelerinin sınırında yer alan, Hayber Pakhtunkhwa eyaletinin Dera İsmail Han kentindeki Daraban'da meydana geldi.

Pakistan yönetimine bağlı acil kurtarma servisi yetkilisi Ayaz Mahmud, saldırıda en az 28 kişinin yaralandığını söyledi.

Mahmud, "Hala silah sesleri duyuyoruz" dedi.

En az 24 ölü

Reuters haber ajansı iki güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberinde Pakistan ordusu tarafından ana kamp olarak kullanılan polis karakolunda en az 24 kişinin öldüğünü bildirdi.

AFP haber ajansının aktardığına göre bir yetkili, "Birçoğu uyurken öldürüldü." dedi.

Yetkililere göre savaşçılar patlayıcı yüklü bir aracı polis karakolunun ana giriş kapısında infilak ettirdi ve ardından silahlı saldırı düzenledi.

Reuters'ın haberinde son dönemde ortaya çıkan Pakistanlı grup Tahrik-i Cihad Pakistan, (TCP) saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Pakistan Talibanı'nın eski kalesi

TCP, uzun yıllardır Pakistan yönetimine bağlı gücenlik güçlerini ve devlet kurumlarını hedef alan ve TTP kısaltmasıyla bilinen Pakistan Talibanı ile bağlantılı olduğunu iddia ediyor.

Dera İsmail Han bölgesi TTP'nin eski kalelerinden biri.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.